Juniorky na MSR bronzové, staršie žiačky na 7. mieste

V piatok 7.6.2024 tím junioriek U19 pod vedením trénera T. Kačmarika a jeho asistentov O. Haviara a D. Vandlíka zahájil v Košiciach na finálovom turnaji Final Four U19 svoj boj o medaile. V prvom zápase sa naše dievčatá stretli s tímom YA Košice, víťazom základnej časti súťaže. Náš tím nezačal zápas dobre a rýchlo prehrával 0:8. Košice dobre bránili svoje vymedzené územie a naša streľba z diaľky bola málo úspešná. Viazla aj kombinácia, keďže súperky vyvíjali značný tlak na naše rozohrávačky Pod naším košom sme mali opäť problém s odstavovaním a súperky nás výrazne preskákali na útočnom doskoku 10 : 22. Už polčas sme tak prehrali dvojciferne 27 : 42. Aj keď sme v druhom polčase hru vyrovnali, stiahnuť náskok Košíc pod 10 bodov sa nám už nepodarilo. V závere dal tréner priestor aj lavičke a talk sme prvý zápas na turnaji prehrali 59 : 79. Štatistika zo zápasu tu.

V druhom zápase sme narazili na Slovan Bratislava. Poslednýž ligový zápas so Slovanom sme prehrali, dievčatá mali teda súperkám čo odplácať. Do zápasu sme tentokrát vstúpili aktívne a boli sme to my, kto rýchlo viedol 8 : 0. V ruhej časti štvrtiny sa Slovan spamätal a vyrovnal hru, ale po prvej štvrtine sme viedli 25 : 15. Aj druhá štvrtina sa vyvíjala podobne. Zlepšili sme o niečo streľbu oproti zápasom s Košicami a tak nám pomohlo aj 8 trojok v zápase. Bodovo sa presadila A. Chovaníková, ktorá zaznamenala v zápase 23 bodov. Zlepšila sa aj naša kombinačná hra a A. Vidová si pripísala v zápase 5 asistencií. Po polčase sme viedli 42 : 26. Tretia štvrtina bola vyrovnaná, aj keď miestami náš náskok prekročil už 20 bodovú hranicu. Vývoj zápasu dovolil trénerovi zapojiť všetky hráčky. Viditeľne sa nedarilo len S. Majerovej, ktorá nemala tentokrát dobrý strelecký deň, odviedla však čiernu prácu v obrane. Slovan sme porazili presvedčivo 74 : 51 a otvorili sme si tak cestu k medailovému umiestneniu. Štatistiky zo zápasu tu.

V treťom zápase sme ešte stále mali šancu na najvyššie umiestnenie, keďže Ružomberok zdolal v sobotu Košice. Žiaľ, dobre rozbehnutý Ružomberok nám nedal šancu pomýšľať na úspech v tomto zápase. Od začiatku dominoval, prvú šnúru sme mu umožnili hneď na začiatku 0 : 11 a aj keď sme následne hru vyrovnali, naše súperky mali vývoj zápasu stále pod kontrolou. V tomto zápase sa prejavila vyššia energia s ktorou hral Ružomberok, naša horšia streľba a neschopnosť zastaviť rozohrávačky súpera pri nájazdoch, keď D. Ďuratná nám dala 17 bodov a A. Remenárová 16. Z našich dievčat len D. Uhlíková dosiahla 10 bodovú hranicu. Ružomberčanky nás aj výrazne preskákali, čo však súviselo hlavne s našou nepresnou streľbou, ale aj malou aktivitou na útočnom doskoku. Zápas sme prehrali 43 : 72. Ružomberok tak získal na turnaji presvedčivé víťazstvo a titul majstra U19, k čomu mu gratulujeme. Naše dievčatá získali bronzové medaile pred Slovanom, na turnaji však nepodali úplne optimálny výkon a žiadneho z favoritov nepotrápili. K bronzu im však blahoželáme.

Na obrázku môže byť 15 ľudí, ľudia hrajúci volejbal a ľudia hrajúci basketbal

Výsledky všetkých zápasov

V piatok večer, tentoraz v Poprade, zahájili svoje účinkovanie na MSR aj staršie žiačky trénera R. Kolesára. V prvom zápase nastúpili proti domácemu Popradu. Tento zápas rozhodoval o postupu medzi prvú štvorku. Už pred naším zápasom došlo k veľkému prekvapeniu, keď posilnený tím Ružomberka pod hlavičkou Oravy BasCats, ktorý sa prebojoval na MSR v baráži z 9. miesta, dokázal zdolať suverénneho lídra a víťaza základnej časti z Nitry 65 : 53 a vyradil tak Nitru zo súboja o medaile. Prvá štvrtina proti Popradu pre naše dievčatá dopadla katastrofálne. Naše dievčatá hrali bez energie, strácali lopty, neodstavovali a dovolili súperovi v zápase 20 útočných doskokov. Žiaľ tu sa ukázali v ešte väčšej miere naše nedostatky, s ktorými sme sa potýkali počas celej sezóny. Prvú štvrtinu sme prehrali 7 : 20. V Ďalšej štvrtine sa hra vyrovnala, v tretej štvrtine sme náskok súpera stiahli na chvíľu aj pod 10 bodov, ale na viac sme v zápase nemali. Bodovo sa presadila len hosťujúca P. Moravčíková so 17 bodmi a T. Kovárová s 13. Herne Poprad nebol nezdolateľný súper, ale v spôsobom ako v tomto zápase predviedli svoju hru naše hráčky, sme na úspech nemohli pomýšľať. V záverečnej štvrtine Poprad svoje vedenie ešte navýšil a nakoniec sme v tomto dôležitom zápase prehrali 49 : 66 a vypadli sme z bojov o medaile. Štatistiky zo záasu tu.

V ďalšom zápase MSR sme tak nečakane narazili na Nitru. V súťaži sa nám Nitru raz podarilo doma poraziť, ale to sme vtedy podali asi 110 % výkon a súper nás podcenil. Oba tímy nemali po piatku dobrú náladu, ale Nitra sa dostala do zápasu skôr a vyhrávala po 5 minútach 2 : 11. Dokázali sme sa však vrátiť do zápasu a stiahnuť na 12 : 16. to bolo ale z našej strany v zápase všetko. Hrali sme opäť bez energie a Nitra sa nám miestami prispôsobovala, takže v zápase bolo viacero hluchých miest, keď aj 5 minút nepadol kôš. Druhá štvrtina pre nás dopadla veľmi zle a rozhodla o výsledku. Prehrali sme ju 2 : 21 a tu sa ukázali všetky naše neduhy. )Nitre stačilo na to necelých 5 minút aby úplne zlomili náš tím. Diváci v hale len neveriacky krútili hlavami. Zápas sme prehrali 30 : 61 a neurobili sme si veru dobré meno. Štatistiky zo zápasu tu.

V nedeľu sme tak nastúpili na zápas o 7. miesto. Prekvapivo bol naším súperom tím YA Košice, ktorý po základnej časti skončil na 2. mieste ale na tomto turnaji sa mu vôbec nedarilo, keď prehral s Trnavou aj so Slovanom. V tomto zápase sme sa dočkali trochu energie v hre našich dievčat, aj keď im pár minút trvalo, než sa do zápasu dostali. Prvú štvrtinu sme vyhrali 19 : 13 a prvý krát sme na turnaji mali lepšiu streľbu ako súper. Strelecky sa presadila konečne aj K. Minarechová, ktorá v 2 zápasoch dala len 3 body, tentoraz bola s 15 bodmi našou najlepšou strelkyňou. Aj tento súper nám v útoku doskočil 20 lôpt, takže odstavovanie bolo aj v tomto zápase biedne, ale tieto druhé šance Košičanky nedokázali využiť. Že náš tím na celom turnaji z druhých šancí dal len 2 body asi ani netreba zdôrazňovať. Po polčase naše dievčatá viedli 31 : 24. Tretia štvrtina bola vyrovnaná, ale v jej závere sme vďaka trojke K. Minarechovej navýšili náš náskok na 46 : 35 a prvý krát sme viedli dvojciferne. V polovici záverečnej štvrtiny sme viedli už 54 : 40 ale záver sme nevysvetliteľne vypustili. Súper tak stiahol na rozdiel 6 bodov 48 : 54, ale ďalej sme ho už nepustili. Zápas sme vyhrali 58 : 50 a z turnaja si odvážame jedno cenné víťazstvo, ktoré dievčatám zlepšilo náladu. Víťazom MSR U15 sa stala Ivanka, ktorá zdolala dievčatá z Oravy vo finále 67 : 49 a a tretie miesto získal domáci Poprad po víťazstve s Trnavou.

Pridaj komentár