Náš tím U14 a rovnako myjavský U12 uspeli v Piešťanoch

V sobotu 5.10.2024 odohrali naše dievčatá U2011, kde pôsobia viaceré myjavské hráčky, svoje prvé zápasy v súťaži. Nastúpili na palubovke Diplomat Arény proti tímu BKM Piešťany, ktorý hrá mimo súťaž aj so staršími dievčatami. Naše dievčatá od začiatku v zápase dominovali, predviedli vysoké nasadenie v obrane, aj keď na doskoku mali občas so súperkami problém. Po ziskoch však dokázali rýchlo zakončovať a zvládali aj kombinačnú hru v postupnom útoku a v polčase viedli už skoro o 20 bodov 34 : 16. Aj keď súperky mali širšiu lavičku, ani v druhom polčase nedokázali svoju početnú prevahu využiť a tak naše dievčatá vyhrali 74 : 29.

Do druhého zápasu naše dievčatá vstúpili nekoncentrovane, akoby si mysleli že súper sa už porazí sám. Boli však prekvapené, keď zlepšeným výkonom v útoku Piešťany vyhrali prvú štvrtinu 14 : 8. Po príhovore trénera R. Kolesára sa v druhej štvrtine však hra otočila a počas bol za stavu 22 : 22. V druhom polčase už to bol opäť náš tím, ktorý postupne dominoval na palubovke. Nakoniec z toho bolo napriek chybičkám jasné víťazstvo 62 : 37, keď sme záverečnú štvrtinu vyhrali o 20 bodov. Fotogaléria zo zápasov tu.

zapis-U14-PN-5.10.2024-v1

Tím U2013 pod vedením trénera T. Mihaljeviča, ktorý je zložený z myjavských aj turanských hráčok odohral svoje súťažné zápasy v Piešťanoch v nedeľu. Súper rovnako ak pri u14 hrá mimo súťaž aj so staršími dievčatami, na ihrisko to však nebolo vidieť. Naše dievčatá boli od začiatku sústredené, súpera bránili už na útočnej polovici a rýchlo išli do vedenia 19 : 2. V našom tíme sa najviac strelecky darilo kapitánke T. Miškovičovej s 26 bodmi, ale základom všetkého bola kolektívna obrana, kedy všetky naše dievčatá súperkám nenechali kúsok voľného priestoru. Problémy nám robila len E. Šimurdová, ktorá naše konto zaťažila 14 bodmi, ale zo súperiek sa k nej nikto nepridal. V prvom zápase sme vyhrali výrazne 63 : 21. Druhý zápas sa veľmi podobal v priebehu prvému, súper opäť nemal šancu. V polčase sme viedli 32 : 4 a tréneri tak mali možnosť dať priestor všetkým 13 dievčatám na zápase. Druhý zápas sme vyhrali 59 : 14 a naše tímy si tak odviezli za víkend z Piešťan 4 vysoké víťazstvá. Viac o tíme U12 tu. Zápis a foto zo zápasu tu.

Pridaj komentár