Na domácich MSR U2012 náš tím na 4. mieste

Minulý víkend 31.5.-21.6.2024 sa uskutočnili MSR U2012 na Starej Turej. Od piatku do nedele bolo v našej ŠH na štadióne živo. Všetky družstvá pricestovali aj so širokou podporou rodičov a ďalších fanúšikov. Atmosféra na zápasoch tak bola často búrlivá a plná emócií, všetko sa však zaobišlo v duchu fair-play, čo nás veľmi teší.

Všetky tímy predvádzali výkony na hranici svojich možností a na palubovke boli hráčky nabité energiou a v plnom nasadení. Žiadny tým si tak nemohol byť istý výsledkom, pretože aj menšie zaváhanie mohlo priniesť zvrat vo vývoji zápasu. Suverénne si však počínal tím Ivanky pri Dunaji, ktorý mal vo svojom strede najväčšie individuality a predvádzal aj najdynamickejšiu hru s agresívnou obranou. Zaslúžene si tak hráčky Ivanky odniesli zlaté medaily z turnaja. Na druhom mieste potom skončil tím YA Košice, ktorý nemal v svojom strede výnimočné individuality, nahrádzal to však kvalitným tímovým výkonom a širokou lavičkou. Až 20 členný vyrovnaný káder trénerom, ktorí sa niekedy až príliš venovali počas zápasov kritizovaniu rozhodcov, umožnil udržať vysoké tempo až do posledného zápasu, ktorý rozhodol o zisku strieborných medailí pre Košice. Na treťom mieste sa umiestnil tím Serede, ktorý kombinoval agresivitu v obrane, v ktorej si hráčky navzájom vzorne vypomáhali, s variabilnou hrou v útoku. Tímovo Sereď predviedla asi najväčšiu súdržnosť a výbornú tímovú chémiu a tak si zaslúžila bronzovú medailu.

Naše dievčatá odvádzali na turnaji bojovné výkony. Individuálne sme však nestačili na hráčky Ivanky, aj agresivita Serede nám robila problém, cez ktorý sme sa nedokázali presadiť. S Košicami sme držali krok až do záveru zápasu, keď sme 3 minúty pred koncom zápasu viedli. V závere však boli o kúsok šťastnejší súperi. Keď si po našich chybách v útoku dokázali Košice vybojovať 5 bodový náskok, naše dievčatá už nedokázali mentálne túto situáciu zvládnuť. Výsledok tak nie je celkom odrazom skutočnosti na ihrisku. Náš tím si však dokázal poradiť s behavým Popradom a aj opäť zdolal svojho tradičného rivala z Banskej Bystrice. Štvrté miesto je tak plne zaslúžené, dievčatá si zaslúžia pochvalu a veríme, že sú bohatšie o skúsenosti zo zápasov s najkvalitnejšími súpermi. O rok to zvládnu naše dievčatá ešte lepšie.

Banská Bystrica nepredviedla svoje najlepšie výkony, v priebehu turnaja sa jej zranili 2 dôležité hráčky a tak tím nedokázal naplniť svoje ambície. Tím Bystrice viedol asi najskúsenejší tréner na turnaji, dievčatá však nedokázali jeho predstavy reálne plniť. Je na škodu, že najviac frustrovaný boli z toho fanúšikovia Slávie, ktorí svojmu tímu nerobili vždy česť. Na poslednom mieste tabuľky skončil Poprad. Rozdiel výkonnosti medzi Popradom a ostatnými tímami s výnimkou Ivanky však nebol nijak výrazný. Poprad má určite perspektívny a široký káder, a ak dievčatá budú na sebe ďalej pracovať, majú veľkú šancu v budúcnosti sa pohybovať na popredných miestach v svojej kategórii.

Kvalitné výkony na palubovke podával aj tím rozhodcov. Nominácia rozhodcov bola zmesou skúsených extraligových rozhodcov a mladých menej skúsených. Tento mix však fungoval veľmi dobre a rozhodcovia si navzájom dobre vypomáhali. Určite sa nikto nemohol cítiť poškodený, aj keď niektorý rodičia a výnimočne členovia realizačných tímov mali pripomienky, ktoré však skôr pramenili z neprimeraných požiadaviek. Poďakovanie patrí aj členom organizačného tímu, ktorí sa po celý čas vzorne starali o všetky potreby účastníkov turnaja.

Na záver finálového turnaja primátor Mesta Stará odovzdal individuálne ocenenia hráčkam :

MVP TURNAJA
Počet bodovPriezviskoKlub
39JahodníkováIvanka
ALL STAR
Počet bodovPriezviskoKlub
17Kubánková TerezaSereď
15Petruchová NelaStará Turá
14Polláková NelaSereď
14Vargová EmmKošice
12Gajdošová KarlaIvanka
MVP DRUŽSTVA
Polláková NelaSereď
Kravčíková LilianaBystrica
Gajdošová KarlaIvanka
Horkayová TamaraKošice
Volárová StellaStará Turá
Svinčiaková SimonaPoprad
TOP TRÉNER
Počet bodovPriezvisko
22Malovec IvanIvanka
12Sedláčková MichaelaSereď
7Harabinová NadeždaPoprad

Najlepšou strelkyňou turnaja bola vyhodnotená Klára Jahodníková a najlepším strelcom TH jej spoluhráčka Lenka Ivanovičová.

Turnaj MSR U12 – 31.5.- 2.6.2024

PozTímPoč. záp.VýhraPrehraDalDostal
1550329161
2541251229
3532238233
4523205245
5514165238
6505180262

Fotogaléria zo zápasov MSR tu

Staršie minižiačky - MSR U12

DátumTímyČas/VýsledokMiesto zápasu


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala


Mestská športová hala

Pridaj komentár