Tím U15 odplatil Nitre porážku, mladšie mini vyhrali na Myjave

Popri úspešnom turnaji EGBL U18 v Piešťanoch mali v tomto víkende 25.-26.11.2023 súťažné povinnosti aj ďalšie naše družstvá. Na domácej palubovke v ŠH na štadióne nastúpili naše staršie žiačky U2009 proti lídrovi tabuľky z Nitry, s ktorým v Nitre prehrali výrazným rozdielom 53 : 86. Očakávali sme, ako to dopadne tentoraz a či dievčatá dokážu silnému súperovi odolať. Vývoj zápasu nás prekvapil. Herný štýl zverenkýň trénera R. Kolesára bol úplne iný, než to čo predvádzali v Nitre. Dôraznou nátlakovou hrou zaskočili súpera a po celý zápas sa bojovalo o každú loptu, naše dievčatá nedarovali Nitrančankám ani centimeter priestoru. Skóre tak pribúdalo len pomalým tempom, prvú štvrtinu sme vyhrali tesne 12 : 11. V druhej štvrtine už súperky miestami boli zúfalé nevedeli ako cez našu nepriedyšnú obranu preraziť a ich úspešnosť streľby rýchlo klesala k nule. V tejto štvrtine sme im povolili len 5 bodov a len vďaka naším ľahkým stratám pri nepresných prihrávkach /celkovo 39 strát/ sme pred polčasom viedli len 23 : 16. Do druhého polčasu súper nastúpil s väčším odhodlaním a plný energie s cieľom zápas otočiť. Naše dievčatá sa však nedali, aj keď obrana už nebola vždy taká pevná, dokázali s Nitrou držať krok a tak výsledok 3. štvrtiny bol 12 : 12. V záverečnej štvrtine prišiel nápor so zvýšenou agresivitou favorita z Nitry. Naším dievčatám už dochádzali sily a tak súper náš náskok sťahoval. 2 minúty pred koncom bol stav najtesnejší 43 : 42. K. Minarechovej sa však v ťažkej situácii podarilo premeniť šťastný trojkový pokus, keď pred tým 3 pokusy nepremenila, a to bol klinec, ktorý Nitrančanky už nerozdýchali. Náročný zápas sme tak zaslúžene vyhrali 47 : 44 a oplatili sme Nitre prehru z jej palubovky. Dievčatám za výborný výkon v zápase gratulujeme. Foto zo zápasu nájdete tu.

V nedeľu nastúpili staršie žiačky doma proti Vrábľom. Tento súper zďaleka nedosahuje kvalít Nitry ale ani naše dievčatá nemali v nedeľu úplne najlepší deň. Zopakovali sme znova 39 strát, čo nesvedčalo o našej koncentrácii. Tentokrát tréner využil vo väčšej miere aj hráčky z lavičky a až 10 hráčok z 11 sa dokázalo bodovo presadiť. V polčase sme viedli už 40 : 15 a prakticky sme rozhodli o víťazovi zápasu, keďže súper výpadky našej koncentrácie nedokázal využiť. V druhom polčase sa hra vyrovnala, ale nakoniec z toho bolo suverénne víťazstvo nášho tímu 67 : 37. Foto zo zápasu nájdete tu.

Tím mladších mini U 2013 pod vedením trénerky T. Ribakovs odohral v sobotu svoj ďalší turnaj na Myjave. V prvom zápase proti sesterskému klubu z Myjavy bola bojovná atmosféra. Keďže v našom tíme sú viaceré Myjaváčky r 2012, nakoľko náš tím štartuje mimo súťaž, očakával sa prestížny súboj. Prvá štvrtina bola ešte vyrovnaná, v druhej však naše skúsenejšie dievčatá súperky prevalcovali 14 : 2, keď sa darilo strelecky T. Miškovičovej. V druhom polčase sa hra vyrovnala, trénerky dali priestor aj úplným začiatočníčkam a tak si zahrali všetky dievčatá z lavičky. Náš skúsenejší tím si zo zápasu odniesol víťazstvo 38 : 22 ale za nasadenie si zaslúžia pochvalu oba tímy.

Ďalší zápas odohrali naše dievčatá proti Seredi. V tomto zápase dokázala držať so súperom rok len prvá päťka, ktorá v 1. a 3. štvrtine uhrala vyrovnaný výsledok 12 : 12 a 10 : 10. Tu sa najlepšie strelecky presadzovala V. Mareková. V druhej päťke sa však nikto v takej miere nepridal, dokázali sme v 2. a 4. štvrtine skórovať len 4 body a to rozhodlo o výsledku zápasu. Sereď zvíťazila 30 : 41 a naše dievčatá ešte musia zapracovať na lepšej útočnej fáze. Aj táto skúsenosť im však pomôže v napredovaní.

Pridaj komentár